Startujemy z przygotowaniami do 3. edycji Wielkanocy dla Samotnych podczas, której dostarczymy bezpośrednio do domów samotnych, starszym oraz w trudnej sytuacji życiowej kołobrzeżanom 300 wielkanocnych paczek z tradycyjnymi potrawami.
Między innymi - bigos, kiełbasa biała, jajko wielkanocne, sałatka jarzynowa, wędliny, sery, pasztet, ćwikła z chrzanem, ciasto jogurtowe, chleb, owoce i słodycze.
Jednakże, aby móc przygotować potrawy musimy zebrać poniższe produkty:
- kapusta kiszona - 35 kg
- kapusta główka - 15 szt.
- kiełbasa biała - 640 szt.
- mięso - 20 kg (10 kg karkówka, 10 kg łopatka)
- kiełbasa zwyczajna - 5 kg
- pasztet np. PROFI / DROSED - 320 SZT
- mąka pszenna - 30 kg
- jajka - 800 szt.
- ziemniaki - 40 kg
- marchew - 20 kg
- seler - 3 kg
- pietruszka korzeń - 3 kg
- ogórek kiszony - 15 kg
- kukurydza - 10 puszek
- groszek konserwowy - 12 puszek
- majonez - 10 kg
- buraki - 40 kg
- chrzan tarty w słoiku - 10 kg
- cebula - 5 kg
- ser żółty w plastrach - 4 kg
- szynka konserwowa w bloku - 6 kg
- koncentrat pomidorowy - 5 kg
- śmietana 18% - 2 l
- cukier - 10 kg
- jogurt naturalny duży (370 gr) - 16 szt.
- mleko - 2 l
- por - 6 szt.
- opakowania jednorazowe styropian - 640 szt.
- worki foliowe - 4 paczki
- papier do pieczenia - 3 paczki
- torby papierowe albo reklamówki jednorazowe duże - 320 szt.
- folia aluminiowa duża - 2 rolki
- rękawiczki jednorazowe - 4 paczki
- ręcznik papierowy - 10 rolek
- płyn do naczyń - 1 szt.
- słodycze
- owoce
- pieczywo
Deklarację na produkty należy przesyłać mailowo na: kamilbarwinek@o2.pl lub bezpośrednio na profilu facebookowym: Wolne Miejsce - Kołobrzeg.
Co ważne zapisy na paczki wielkanocne rozpoczniemy w marcu, będziemy o tym informować w osobnym komunikacie.